Hanak B Sınıfı İş Güvenliği Kursu +90 552 860 76 10
Hanak B Sınıfı İş Güvenliği Kursu olan Yeni Uzman Akademi olarak uzman hocalarımız,güleryüzlü personelimiz ve kaliteli kaynaklarımız ile B Sınıfı İş Güvenliği kurslarımızı vermekteyiz.
B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi
İş güvenliği uzmanları tehlike dereceleri devletçe tanımlanan kurumlarda sertifika türlerine göre görevlendirilerek çalışanların görevlerini yürüten görevlilerdir.
Sertifikalar A, B ve C birlikte bulunurlar. Her bir sertifikanın farklı beklentileri vardır. Bu sertifikaların içinde alanda en uzman olan ve en çok maaş alan A sınıfı sertifikalardır. A sertifika sınıfından sonra ikinci doğum gereksinimleri B sınıfı sertifikadır.
İş güvenliği uzmanları özelliklerine bağlı olarak sınıflara ayrılırlar. Üç tane işletme sınıfı vardır. Bunlar şu şekildedir:
- A sınıfı: Çok tehlikeli
- B sınıfı: Tehlikeli
- C sınıfı: Az tehlikeli.
İşletmelerin sınıflarına bağlı olarak iş güvenliği uzmanlarından
- A sınıfı belgeye sahip olanlar; bütün tehlike sınıflarında yer alan iş yerlerinde;
- B sınıfı belgeye sahip olanlar; tehlikeli veya az tehlikeli sınıflarda yer alan iş yerlerinde,
- C sınıfı belgeye sahip olanlar; sadece az tehlikeli sınıflarda yer alan iş yerlerinde görev yapıyorlar.
Görüldüğü üzere B sınıfı sertifikaya sahip olanlar tehlikeli veya az tehlikeli sınıflarda yer alan iş yerlerinde görev yapabilmektedir.
B sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip olmak için gerekli eğitimi almak ve Bakanlıkça yapılan sınavı geçmek gerekmektedir.
B sınıfı iş güvenliği uzmanları odalarında çalışan yolcuları seferlerle elde etmek. Kurumlar da işletmede iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır.
B sınıfı iş güvenliği uzmanı nasıl olur diyenler için kurslar mevcuttur. Dilenirse üniversitelerin ilgili talimatları de bu şekilde alınır. Üniversitelerin 2 yıllık eğitimi verilen bu eğitim, kurslardan daha hızlı bir şekilde temin edilmektedir.
İş güvenliği uzmanlığı eğitimi veren kurslar ile üniversitelerde okutulan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü aynı dersleri vermektedir.
Dersler C sınıfı iş güvenliği çocuklarına göre daha fazla geçiş ve ağır derslerden oluşurken, A sınıfı iş güvenliği uzmanlarına göre daha hafif ve az saatli derslerden oluşur.
B sınıfı iş güvenliği uzmanları A sınıfı iş güvenliği uzmanlarına göre biraz daha az maaş alırlar. Alacakları miktarları çalıştıkları kuruma göre de şekilleniyor.
B sınıfı iş güvenliği kursuna başvurmak isteyen aday için istenen şartlar ve belgeler aşağıdaki gibidir:
- B sınıfı iş güvenlik kursu için adayın mühendis, mimar veya teknik eleman olduğunu gösteren diploma veya mezuniyet belgesi,
- Nüfus cüzdanı tiyatrosu
- (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim dinlemek isteyenler için (B) sınıfı iş güvenlik uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az dört yıl fiilen görev yaptığını gösteren belge,
- (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitime katılanlar için (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az üç yıl fiilen görevlendirdiğini gösteren belge.
B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi şu kişilere verilir;
- C sınıfı iş güvenlği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yapanlar B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu alabilirler. Sonrasında ÖSYM tarafından düzenlenen İSG Sınavlarında başarılı olan adaylar sertifika alma hakkına sahip olabilirler
- Eğitim programlarını içeren adayların sınavları Bakanlıkça yapılır.
- Girdiği ilk sınavda başarılı olamayan aday takip eden sınavlardan biri daha
katılabilir. Ancak iki sınavda da başarılı olamayanlar yeniden
eğitime girmek zorundadırlar. - Sınavlarda 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılır, itirazlar
sınavı düzenleyen kurum tarafından sonuçlandırılır. - Sınavda 100 soru sorulmakta olup, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmektedir.
Gerekli şartları taşıyan, bakanlıkça yetkilendirilmiş kurumlarda eğitimini almış ve yapılan sınavı başarıyla geçen adaylar B sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasını almaya hak kazanırlar.