İş Güvenliği Kursunun Maaşı Ne Kadar? +90 555 162 10 11
İŞ Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları Ne Kadar Maaş Alır
İş Sağlığı Ve Güvenliği, tehlike sınıfına göre;
‘‘A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı’’ olmak üzere tehlike sınıflarına göre üç gruba ayrılmıştır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı C sınıfı eğitimi ile başlar.
C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı adayları Yeni Uzman Akademi’den gerekli eğitimleri aldıktan sonra İSG Sınavlarına girerek başarılı olması üzerine C Sınıfı İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olarak meslek hayatına atılır.
B Sınıfı İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olmak için, 3 yıl tam zamanlı olarak C sınıfı olarak çalışma şartı vardır. Aynı zamanda B sınıfı eğitim kurslarına katılması gerekmektedir. Bu eğitimler eğitim verme yetkisine sahip farklı alanlarda uzman eğiticiler tarafından yine eğitim verme yetkisine sahip kurslar aracılığı ile verilmektedir.
A Sınıfı İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olabilmek için ise 4 yıl tam zamanlı B sınıfı olarak çalışmış olanlar tekrar eğitim alarak A sınıfı uzmanı olmak için başvuru yapabilirler.
Yeni Uzman Akademi olarak bizler tüm sınıflara yönelik eğitimlerimizle İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlarının ve Uzman Adaylarının hizmetindeyiz.
İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları tek bir işyerinde tam zamanlı olarak çalışabileceği gibi aynı anda birden fazla işyerinde de çalışabilir. Bu çalışmaları hizmet verdikleri işyerlerine bağlı olarak yapılabildiği gibi bir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) bünyesinde de yapabilir.
İş sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları;
Az tehlikeli (C) sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika,
Tehlikeli (B) sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika,
Çok tehlikeli (A) sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 40 dakika çalışırlar ve mesai yapılandırmasını da bu çalışma sürelerine göre düzenlerler.
Mesai ücretleri ise İSG Uzmanlarının sahip oldukları belge sınıfına ve mesai yoğunluğuna göre belirlenir. Ayrıca İSG Uzmanının tam zamanlı olup olmaması da aldığı maaşın miktarının belirlenmesinde önemli bir noktadır.