İş Güvenliği Kursu (İSG Kursu)
İş Güvenliği Kursu olan Yeni Uzman Akademi olarak alanında uzman hocalarımız, geniş iş güvenliği eğitimi ders notu ve döküman arşivimiz ve güler yüzlü eğitim danışmanlarımız ile iş güvenliği kursu, işyeri hekimliği kursu, işyeri hemşireliği kursu eğitimlerimizi vermekteyiz. A Sınıfı, B Sınıfı, C Sınıfı İş Güvenliği Kursu için hemen bilgi formunu doldurarak en kısa sürede size geri dönüş yapmamızı sağlayabilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu eğitimlerinde Türkiye’nin en güçlü ismi olan Yeni Uzman Akademi yeni eğitim döneminde de sizlerle beraber. Türkiye İSG Kursu Yeni Uzman Akademi, C Sınıfı İş Güvenliği Kursu, B Sınıfı İş Güvenliği Kursu, A Sınıfı İş Güvenliği Kursu, İşyeri Hekimliği Kursu ve Diğer Sağlık Personeli Kursu düzenliyor. Bakanlık onaylı İSG Kursu almak için Yeni Uzman Akademi’ye başvuru yapabilirsiniz. Online İSG Kursu almak için Yeni Uzman Akademi’nin tüm kurumlarına kayıt yaptırabilirsiniz.
Tüm Kurumlarımızla İş Güvenliği Kursu Programlarına Hazırız
Sektörde 10. yılını kutlayan Yeni Uzman Akademi İSG Kurslarını tam 7 ilde bulunan 8 farklı kurumla gerçekleştiriyor. Derslerimizi tüm İSG Kurslarında uzaktan eğitim olarak gerçekleştirdiğimizden Türkiye Yeni Uzman Akademi’de eğitim almak şimdi çok daha kolay. Türkiye’nin en geniş eğitim ağına sahip İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu olmasının yanı sıra eğitimlerinin kalitesi de yadsınamaz bir gerçektir. Kursiyerlerimize sağladığımız imkanlar:
- Sınav öncesi soru çözüm programları
- Kaliteli ders kitapları
- Online deneme sınavı imkanı
- Dijital ders materyalleri
- Hap bilgiler
- Güncel bilgiler
- WhatsApp ders çalışma grupları
- Ücretsiz İSO Sertifika Eğitimleri
Canlı derslere her zaman ulaşabilme imkanı Türkiye İSG Kursu sektörünün en kaliteli ismi Yeni Uzman Akademi’de.
Genel Bakış Açısıyla İş Güvenliği Ne Demektir?
Personelin işteyken güvenliği, sağlığı, refahı ve esenliği ile ilgilenen bir uygulamadır . Çalışma saatlerinde personel için güvenli bir çalışma ortamı sağlamak ülkemizdeki şirketler için yasal bir sorumluluktur. Yasal zorunluluk olan İSG personelin çalışmaları sırasında veya çalışmaları sebebiyle karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarının hem önlenmesini hem de tedavi edilmesini gerektirir . Bu uygulamalar 6331 Sayılı Kanun Maddesi ile ülkemizde daha geniş olarak ele alınmıştır. Başta devletin sorumluluğu olan İş Sağlığı ve Güvenliği, özelde ise kurum yetkililerinin sorumluluğunda gerçekleştirilir. Firma sahipleri / yetkilileri İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin eksizsiz yürütülebilmesi için profesyonel destek alırlar. Kurumlara bu desteği sağlayanları İSG Profesyoneli olarak tanımlayabiliriz.
Güvenli bir üretim için kaçınılmaz olan İSG’nin uygulayıcı olan İSG Profesyonelleri ise;
- A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
- B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
- C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
- Diğer Sağlık Personeli (DSP)
- İşyeri Hekimi
olarak sıralanabilir. Eğitimde kalite denilince akla gelen ilk isim olan Türkiye İSG Kursu Yeni Uzman Akademi yukarıda da belirttiğimiz İSG Profesyonelleri için kurslar düzenliyor. Yazdıklarımızın yanı sıra online TMGD Kursu, Yüksekte Çalışma Eğiticisi Eğitimi, Yangın Eğiticisi Eğitimi Kursunuzu da yine Yeni Uzman Akademi kalitesi ile alabilirsiniz.
İş Güvenliği Kurslarımızdan Kimler Faydalanabilir?
Bilindiği üzere iş Sağlığı ve Güvenliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumludur. Gerekli eğitimler de yine bahsettiğimiz bakanlık tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarınca gerçekleştirilir. Bütün eğitimlerimiz Yeni Uzman Akademi İSG Kursunda bakanlık onaylı gerçekleştirilir. Bağlı bulunduğumuz bakanlık tarafından her kurs için farklı şartlar öne sürülmüştür. Şimdi de dilerseniz bu şartlara göz atalım.
- Mimarlık fakültesi bölümlerinden
- Mühendislik fakültesi bölümlerinden
- Teknik eğitim fakültesi bölümlerinden
- Ziraat Fakültesi bölümlerinden
- Fen fakültesi; fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinden
- Meslek yüksekokullarının İSG Programlarından
mezun olanlar İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu almak için kurumumuza müracaat edebilirler. Üç farklı sınıfta kategorize eilmiş olan İş Güvenliği Uzmanı olmak için öncelikle C Sınıfı İSG Kursu almak gerekir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olanlar C Sınıfı İSG Kursu alabilirler.
Üç yıl tam zamanlı olarak C Sınfı İş Güvenliği Uzmanlığı yapanlar; Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Yeni Uzman Akademi’de B Sınıfı İSG Kursu alabilirler.
Fiili çalışma süresi 4 yıl olan B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları ise kurumumuzdan A Sınıfı İş Güvenliği Kursu alabilirler.
Yukarıda da belirttiğimiz üzere Yeni Uzman Akademi İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu programalarının her sınıfı (A,B,C) için eğitimler düzenliyor.
Düzenlediği online İSG Kursları ile tüm Türkiye’nin İş Güvenliği Kursu haline gelen Yeni Uzman Akademi’de İşyeri Hekimliği Kursu almak istenlerin ise Tıp fakültelerinden mezun olması gerekir. Sonrasında uzman hekimliğe geçmiş olanlar, akademisyenliğe geçiş yapmış olanlar da İşyeri Hekimliği Kursu alabilirler. Dahası özel hastahanelerde veya devlet hastanesinde çalışmak fark etmediği gibi emekli hekimlerimiz de İşyeri Hekimliği Kursu alabilirler.
- Hemşireler ( lise, önlisans, lisans)
- Acil tıp teknisyenleri (ATT )
- Sağlık memurluğu mezunları
- Çevre sağlığı teknisyenleri
ise Türkiye İSG Kursu Yeni Uzman Akademi’de Diğer Sağlık Personeli (DSP) Kursu alabilirler.
Kaliteli İş Güvenliği Kursu Eğitimi Nereden ve Nasıl Alabilirim?
Bizler Yeni Uzman Akademi İSG Kursu olarak gerekli yetki belgelerine sahibiz. Tüm eğitimlerimizi bakanlığın belirlemiş olduğu programa göre düzenliyoruz. Eğitim ücretlerini de İSG kursunuzun başladığını gördükten sonra alıyoruz. Hem de taksitli ödeme yapma avantajı sağlıyoruz.
Kurumlarımızda düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu programları uzaktan eğitim ile gerçekleştirilir. Dersler offline eğitim, online eğitim ve uygulamalı eğitim olarak yapılır.
Programlarımız offline eğitim ile başlar. Offline eğitimler bir günde en fazla 6 saat olacak şekilde düzenlenir. Çevrimdışı olan bu derslere tüm İSG Kursu katılımcılarımız kendileri için en uygun saatlerde katılırlar. Bakanlıkça offline eğitimler belli saatler arasında değil; her İSG Kursu katılımcımızın istedikleri saatlerde katılabilecekleri derslerdir. Katılımcılarımız İş Güvenliği Kursu offline eğitimlerine kendilerine kurumumuzca SMS ile gönderilen ve kişiye özel kullanıcı adı ve şifre ile bağlanırlar.
Canlı dersler ise gün içerisinde iki farklı grupla gerçekleştirilir. İlk grup 09.00 – 15.00 arası ikinci grup ise 15.00 – 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilir. Kayıt yaptırırken İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu canlı derslerine hangi grupla derslere katılmak istediğinizi kendiniz seçebilirsiniz. Sistem üzerinden eğitim girişleriniz yapılmadan önce de İSG Kursu eğitim danışmanlarımız sizlerle irtibata geçerek eğitimlerin başlama tarihleri hakkında gerekli bilgileri aktaracaklardır.
Uygulamalı eğitimlerinizi İSG Kursumuza gelmenize veya farklı bir şehire gitmenize gerek kalmadan ya da farklı bir şehire gitmeniz gerekmeden olduğunuz şehirde tmamlamınızı sağlıyoruz. Birçok ilde bulunan kurumlarımızın dışında, İSG Kursu katılımcılarımız için uygulamalı eğitim alanları sağlıyoruz.
ÇSGB tarafından belirlenen ders programlarına göre C Sınıfı İSG Kursu, B Sınıfı İSG Kursu, A Sınıfı İSG Kursu, İşyeri Hekimliği Kursu eğitimleri 220 saattir. Gün içerisinde en fazla 6 saat pratik eğitim yapılır. Uygulamalı eğitimler ise 40 saattir ve 5 iş gününde gerçekleştirilir. Tamamı uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilen İşyeri Hemşireliği Kursu programları ise 90 saattir.
ÖSYM İş Güvenliği Kursu Sınavları Nasıl Gerçekleştirilir?
Bakanlığın yetkilendirmesi ile gerçekleşen İSG Sınavları yılda iki defa gerçekleştirilir. Genellikle mayıs ve aralık aylarında gerçekleştirilen bu sınavlara İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu alan her kursiyerimizin katılması gerekir. Sınavda başarılı sayılmak için A Sınıfı İş Güvenliği Kursu, B Sınıfı İş Güvenliği Kursu, C Sınıfı İş Güvenliği Kursu, İşyeri Hekimliği Kursu alan katılımcılarımızın sınavda 50 soruda 35 doğru yaparak en az 70 puan almaları gerekir. Bu eğitimlerin dışında kalan İşyeri Hemşireliği Kursu alan katılımcılarımızın ise en az50 soruda 30 doğru yapıp 60 puan almaları gerekir.
İlk sınavda başarılı olamayan İSG Kursu katılımcılarımız sonraki sınavlara tekrar girebilirler. Üstelik her branşta bir defaya mahsus eğitim almak yeterlidir. Sınavlara girme konusunda ÖSYM veya bakanlık tarafından herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. Yani sınavda başarılı olana kadar gerçekleştirilen bütün İSG Sınavlarına başvuru yapabilirsiniz.
E – devlet izleme programında görüntülenebilen İSG Profesyoneli sertifikanızı da sınav sonrasında gerekli başvuruları tamamladıktan sonra ulaşabilirsiniz.
İş Güvenliği Kursu Farkımız Kalitemizdir
İşinin uzmanı olan Yeni Uzman Akademi, İSG Kursları birçok ilde eğitim faaliyetlerine uzun bir deneyimin ardından devam ediyoruz. Sizler de Yeni Uzman Akademi’nin İSG Kursu programlarından yararlanabilir ve online eğitimlerimize katılabilirsiniz. Ödemelerinizi havale olarak yapabileceğiniz gibi faklı şehirlerde bulunan kurumlarımıza elden ödeme de yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra tüm kredi kartlarına 9 taksit imkanımız da söz konusu.
Kaliteli ders kaynakları, kaliteli İSG Kursları, sınav sonrası işe yerleşme ve saha çalışma seminerleri yine Yeni Uzman Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurslarında. Hemen arayıp eğitimlerimizle ilgili ayrı bilgi alabilir İSG Kursu kayıtlarını gerçekleştirebilirsiniz.
Dün olduğumuz gibi bugün de yanınızdayız. Yarın da yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Sadece İSG Kursu programlarınız devam ettiği süreç içerisinde değil; tüm meslek hayatınız boyunca yanınızdayız.
İSG Kursu | Açıklama |
---|---|
C Sınıfı İSG Kursu | İş güvenliği uzmanlığına başlangıç seviyesidir. Teknik ve mühendislik fakülteleri mezunları katılabilir. |
B Sınıfı İSG Kursu | C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak 3 yıl deneyimi olanlar içindir. |
A Sınıfı İSG Kursu | B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak 4 yıl deneyimi olanlar içindir. |
İşyeri Hekimliği Kursu | Tıp fakültesi mezunları ve uzman hekimler için düzenlenen kurslardır. |
Diğer Sağlık Personeli (DSP) Kursu | Hemşireler, acil tıp teknisyenleri ve sağlık memurları için düzenlenir. |
İSG Kursu Eğitim Videoları
Aşağıdaki video ile İSG Kursu eğitimlerimize online olarak başlayabilirsiniz. Video izlendikten sonra video serisine ait diğer videoları da takip ederek İş güvenliği konusundaki bilgi dağarcığınızı geliştirebilir ve sınava daha da hazır hale gelebilirsiniz. Unutmayın ki ÖSYM’nin Mayıs ve Aralık dönemi olmak üzere yılda iki defa yaptığı İSG sınavına girebilmek için mutlaka Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumda eğitim almış olmak gerekir. Yeni Uzman Akademi Türkiye’nin en büyük İSG kurumudur. Türkiye genelinde 10 şubesi bulunan kurumumuz İSG eğitim kurumları arasında açık ara lider konumdadır.
İki yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)okuyanlar mezun olduklarında İSG Teknikeri unvanına sahip olurlar. Böylelikle hem İSG Teknikeri olarak çalışabilirler; ayrıca bakanlık tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından C Sınıfı İş Güvenliği Kursu alarak İSG profesyoneli olabilirler.
İş Güvenliği kursu almak için bakanlıkça belirlenen bölümlerden mezun olmak gerekir. Başka bir deyişle mimar, mühendis, teknik öğretmen, fizikçi, kimyager, biyolog veya İSG teknikeri unvanı taşıyor olmak gerekir. Eğer belirttiğimiz unvanlardan birine sahip değil iseniz İş Güvenliği Kursu alamazsınız haliyle de iş güvenliği uzmanı olamazsınız. İş güvenliği alanında kariyer yapmak istiyorsanız ve bölümünüz uygun değilse iki yıllık İSG (önlisans) okuyabilirsiniz. Bazı üniversitelerin açıköğretim ve uzaktan eğitim programları da mevcuttur. Bir yandan günlük işlerinize ve hayatınızı devam ettirirken bir yandan da kariyerinize odaklanmak için bu programları tercih etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
Uygun bölümlerden mezun olduktan sonra İş Güvenliği Kursu alanlar ÖSYM sınavlarında da başarı gösterdikten sonra iş güvenliği uzmanı olurlar. İş Güvenliği uzmanlığı A,B,C Sınıfı olduğu gibi İş Güvenliği Kursları da 3 ayrı sınıfta gerçekleştirilir. İş güvenliği uzmanlarının görevlerini aşağıdaki başlıklarda toplamamız mümkün olacaktır.
- Rehberlik
- Risk değerlendirmesi
- Çalışma ortamı gözetimi
- Eğitim, bilgilendirme ve kayıt
- İlgili birimlerle işbirliği
Mimarlar, mühendisler, biyologlar, İSG teknikerleri, teknik öğretmenler, fizikçiler ve kimyagerler C Sınıfı İş Güvenliği Kursu alıp İSG Sınavlarında da başarı göstermelerinin ardından C Sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilirler.
C Sınıfı İş Güvenliği uzmanları 3 yıl (1095 gün) tam zamanlı görev aldıktan sonra B Sınıfı İş Güvenliği Kursu alırlar. Ardından da B Sınıfı İSG Sınavında yeterli puan aldıktan sonra B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilirler.
Eğer B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı iseniz bu sertifikanız ile 4 yıl (1460 gün) tam zamanlı görev aldıktan sonra A Sınıfı İş Güvenliği Kursu alıp sonrasında da A Sınıfı İSG Sınavında yeterli puan alarak A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği alanında görev yapmak üzere bakanlıkça yetkilendirilmiş ve sertifikalandırılmış teknik personeldir. Bakanlıkça belirlenen bölümlerden mezun olmak ve yine bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından eğitim almak, ÖSYM tarafından düzenlenen İSG Sınavlarında başarı olmak İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için bakanlıkça belirlenen şartlardır.
Az tehlikeli iş yerlerinde görev almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş ve sertifikalandırılmış teknik personeldir.
Tehlikeli ve az tehlikeli iş yerlerinde görevlendirilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş ve sertifika verilmiş teknik personeldir.
Çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli iş yerleri olmak üzere tüm iş yerlerinde görev alabilmek üzere bakanlıkça yetkilendirilmiş ve sertifika sahibi teknik elemandır.
Halk Eğitim Merkezlerinde İSG Kursu bulunmamaktadır. İSG Kursu, Çalışma Bakanlığına bağlı onaylı eğitim kurumlarında verilmektedir. Yeni Uzman Akademi bu kurslardan biridir ve Türkiye’nin en çok şubeye sahip iş güvenliği kursu Yeni Uzman Akademi’dir.