Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu

Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu +90 553 907 98 84

Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu veren Yeni Uzman Akademi’yi olarak A,B,C sınıfı iş güvenliği kursu, işyeri hekimliği kursu, işyeri hemşireliği kursu, hijyen kursu, temel isg kursu ve mesleki eğitimler vermekteyiz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş güvenliği; işyerlerinde, çalışanlara sağlıklı çalışma ortam sunmak, çalışanları ve çevredekileri çalışma ortamındaki olumsuz etkilerinden korumak, iş ile işçi arasındaki uyumu en üst düzeye çıkarmaktır. Bunu yaparken de oluşabilecek riskler ile maddi ve manevi zararları tamamen engellemek veya en aza indirgemek, çalışma ve üretim verimini ise en üst seviyeye çıkarmaktır. Özet bir anlatımla; işyerlerinde faaliyet gösterilen iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların tümüne verilen isimdir.

Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu
Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu

A Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi

İş güvenliği uzmanları tehlike dereceleri devletçe belirlenmiş kurumlarda sertifika türlerine göre görevlendirilerek çalışan sağlığını korumaya yönelik faaliyetler yürüten memurlardır.

Sertifikalar A, B ve C olmak üzere sınıflandırılır. Her bir sertifika farklı yükümlülükler istemektedir. Bu sertifikaların içinde alanında en uzman olan ve en çok maaş alan sınıf A sınıfı sertifikalardır.

İş güvenliği uzmanları işletmenin özelliklerine bağlı olarak sınıflara ayrılırlar. Üç tane işletme sınıfı vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • A sınıfı: Çok tehlikeli
  • B sınıfı: Tehlikeli
  • C sınıfı: Az tehlikeli

Bunların içerisinde en tehlikeli olan sınıf A’dır. Çalışma alanlarına şu işletmeler örnek verilebilir;

  • Kimya tesisleri
  • Petrol tesisleri
  • İnşaat Alanları
  • Maden ocakları
  • Sülfür, cıva gibi elementlerin olduğu tesisler
  • Elektrik elektronik tesisleri
  • PVC doğrama ve imalat tesisleri ( Sağlık taramaları yaparken özellikle HİV Testi laboratuvarlarda yapılabilir).

A sınıfı İSG Uzmanı Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

(B) Sınıfı İSG Uzmanları İSG Katip Fiili Çalışma Raporu ile 4 yıl (1460 gün) tam zamanlı çalışmış olmalarını belgelemeleri üzerine Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumu Yeni Uzman Akademi’den eğitim almaları üzerine ‘‘A Sınıfı İSG Uzmanlığı’’na geçişin ilk adımını tamamlamış olurlar.

Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu Eğitim süresi:

90 saat uzaktan eğitim

90 saat örgün eğitim

40 saat pratik eğitimden oluşur.

A Sınıfı İSG Sınavları

Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu eğitimlerini tamamlayan adayların Çalışma Bakanlığının görevlendirmesi ile ÖSYM tarafından yılda iki defa düzenlenen sınava girmeleri gerekir. İSG A Sınıfı Sınavları 50 sorudan oluşmakla beraber; sınavda başarılı sayılmak için 35 ve üzeri doğru yapmaları ( 70 puan ve üzeri ) almaları gerekir.

Yeni Uzman Akademi’de A Sınıfı Eğitimleri

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sadece Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim merkezleri tarafından verilebilmektedir. Yeni Uzman Akademi de Çalışma Bakanlığı tarafından işyeri hekimliği ve işyeri hemşireliği eğitimlerinde olduğu gibi İSG C-B-A eğitimlerinde de yetkilendirilmiş eğitim kurumudur.

Polatlı A Sınıfı İş Güvenliği Kursu uzmanlığı eğitimini tamamlayanların Bakanlıkça yapılan sınavdan başarılı olmaları beklenir. Bu sınavın detayları şu şekildedir:

  • Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları Bakanlıkça yapılır.
  • Girdiği ilk sınavda başarılı olamayan aday takip eden sınavlardan birine daha katılabilir. Ancak iki sınavda da başarılı olamayanlar yeniden eğitim programına katılmak zorundadırlar.
  • Sınavlarda 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılır, itirazlar sınavı düzenleyen kurum tarafından sonuçlandırılır.
  • Sınavda 100 soru sorulmakta olup, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir.
  • B sınıfı uzman belgesiyle en az 4 sene fiilen görev yapan ve bunu belgeleyen kişiler A sınıfı eğitimi alıp sınavında başarılı olmalıdır.
  • Genel müdürlükler ve buna bağlı birimlerde mimar, mühendis ve teknik eleman olarak en az 10 yıl görev yapan adaylar iş güvenliği sınavından da geçer puan almalıdır.
  • İş sağlığı ve güvenliği alanında doktora yapmış mimar, mühendis ya da teknik elemanlar alabilir.
  • İş sağlığı ve güvenliği alanında en az 8 sene müfettiş yardımcılığı yapmış mimar, mühendis ya da teknik elemanlar alabilir.

Şartları taşıyan adaylar eğitim programına başvururlar. Bakanlıkça belirlenecek eğitim programları teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Eğitim süreleri, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz. Teorik eğitimin en fazla yarısı uzaktan eğitim ile verilebilir. Uygulamalı eğitimler ise; iş güvenliği uzmanı bulunan bir işyerinde yapılır.

Yeni Uzman Akademi İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası Şubeleri, İzmir Şubesi, Ankara Şubesi, Antalya Şubesi, Adana Şubesi, Bursa Şubesi ve Diyarbakır Şubesi ile eğitim faaliyetlerine devam eden kurumsal bir firmadır. Kurumsal olmanın yanı sıra 10 yılı aşkın tecrübesi ile eğitim sektörünün parlayan yıldızı olarak bir adım önde olmanın ve başarı basamaklarını tırmanırken rehberlik ettiği siz değerleri kursiyerlerimizi de aydınlatmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Arayın